П

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ  . ПОМОЗИМО БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ РУМЕ                                          Удружење естрадних уметника и извођача предложило нам је своје чланове који су за сада потврдили уешће а то су:
АНДРИЈА - ЕРА ОЈДАНИЋ
МИЛАНЧЕ РАДОСАВЉЕВИЋ
ВЕРА МАТОВИЋ
БОРО ДРЉАЧА
МАЛА ЦАНА
РАДЕ ПЕТРОВИЋ
ЉУБО КЕШЕЉ
МИЛЕНА ПЛАВШИЋ
ВАНГЕЛ ДИМОВ
СНЕЖАНА ЈОВАНОВИЋ ШИКИЦА
АНДРИЈА БАЈИЋ
САВА ПУТНИК
ГРУПА "КРАЈИШКЕ ДЕЛИЈЕ"
ОРКЕСТАР БОЦО ТОМАШЕВИЋ
ВОДИТЕЉ ПРОГРАМА ВИШЕСЛАВ ПЕТКОВИЋ
СРЕДА :30.Мај.2018 од 19 часова Улаз добровољни прилог не мањи од 300 динара.
Организатори Хуманитарног концерта:
Удружење родитеља и деце Бродић Паркић из Руме
Удружење естрадних уметника и извођача Србије
ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА САВ ПРИХОД ИДЕ ЗА ПОМОЋ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ И ЊИХОВИМ РОДИТЕЉИМА, а Удружење родитеља и деце ће да уручи дипломе свим ученицима и спонзорима као знак признања на помоћи и организцији Хуманитарне акције АПЕЛ ЗА ПОМОЋ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ РУМЕ.
Месец дана до 26.маја емитоваћемо на нашем интернет Дечијем радију емисију посвећену овој Хуманитарној акцији.

 

Желимо овог пута да Вас упознамо са децом којој је потребна помоћ од нас свију:

 

Владимир Стојшић из Руме стар 15 година са тешким обољењем мозга,који је од своје треће године везан за кревет,који не комуницира,не прича,храни се преко цевчице која му је уграђена у стомаку,чија мајка ноћу чисти локале по Руми да би помогла свом детету.

 

Елена Фридман стара три године са откривеним почетним стањем појављивања тумора на кичменој мождини,о коме се брине самохрана мајка која ради у продавници и једина се стара о малој Елени и сваки дан са њом има све веће здравствене проблеме и потребно је да се што пре упути на детаљно испитивње.

 

Анђелија Мршић из Краљеваца којој је ПОТРЕБНО 1.993.288,00 РСД да се излечи.
Олакшајмо Анђелији детињство
Анђелија је до своје четврте године била здраво дете. Одједном је почела да се повлачи у себе, а њен психомоторни развој се очигледно смањио за њену узраст.
Скоро десет година Анђелија проводи по болницама на различитим испитивањима и анализама, а њен дијагноза је хередитарно неуродегенеративно обољење.
Како јој пропадају бела и сива мождана маса, његове способности и развој су све слабије. Нестајање нервних ћелија у мозгу које су одговорне за обављање покрета и координацију активности мишића узроковале су губитак моћи покрета и Анђелија је пала у инвалидска колица, а сада извршава просте задатке, колико јој могућности допуштају.
Како Анђелијина болест престала да напредује, једини лек је трансплантација стемних ћелија. Омогућимо Анђелији средства за одлазак на трансплантацију, као и за дефектолошке и физијатријске третмане.

 

Болесној деци породице Смуков из Добринаца.Чије једно дете је оболело од тумора обадва ока и због чега су му морали оперисати и извадити оба ока и који је сада слеп.Дрга два детета су близнакиње које болују од тешког облика церебалне парализе,са 14 година немогу да ходају,у пеленама су,не комуницирају а једна од њих две је такође слепа.
Надамо се да ће ово мало сазнање о деци којој је потребна помоћ свију нас у Вама као родитељима пробудити свест о томе да се мора помоћи овој деци,БУДИМО ХУМАНИ.

 

Позивам Вас још једном да заједнички организујемо у два дана ову ХУМАНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ под називом ПОМОЗИМО БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ РУМЕ ;
Субота:26 мај Хуманитарни турнир у малом фудбалу Играјмо за тешко болесну децу из Руме.
Удружење са средствима којим располаже не може организовати овако велики догађај те ВАС ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЗИВАМО ДА БУДЕТЕ ПОКРОВИТЕЉИ да заједнички помогнемо колико можемо,а да ово буде почетак и не заборавимо ову децу,можда има још оваквих случајева за које не знамо,ово би био само мали знак пажње на коме не требамо стати.

 

Будимо људи-Будимо Хумани.

 

Очекујемо од од људи добре воље да се укључе у што краћем року како би на време спремно организовали ову ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ.
Унапред у име болесне деце ХВАЛА на разумевању.

Све наше Пријатеље обавештавамо да Дечији радио неће радити Петак:18.05.2018 као протест 24 часа због безобразлука и недоличног понашања Општинске Управе у Руми.Исти су својим поступцима уништили реализацију Хуманитарног концерта ,организовајући другу музичку активност и то као покровитељи ,нормално улаз је био слободан.Постављамо питање овој недоличној и некоректној Општинској управи Рума :ДА ЛИ МИСЛИТЕ ДА БОЛЕСНА ДЕЦА НИСУ ПРЕЧА од сваке манифестације коју сте организовали и скупо платили из џепова свих грађана Руме и ваше бахато понашање има почетак и крај... ЗБОГ ГОРЕ НАВЕДЕНИХ РАЗЛОГА ОДЛАЖЕМО ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР И ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ:А сваки динар које удруженје добије од спонзора ићи ће овој болесној деци због којих смо желели све организовати.Родитељи ће добити на увид све наше банкарске рачуне и прилив средстава.Господо политичари док се ви смењујете због своје бахатости коју камуфлирате од јавности,ми обични грађани остајемо да се боримо против тако некоректног понашања и на крају ДА ЛИ СМЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ВАШУ ДЕЦУ У ОЧИ ...Јован Керешић Председник Удружења родитеља и деце Бродић Паркић из Руме

Dajemo saopštenje Predsednika Udruženja estradnih umetnika:

Gospodine Jovane,
Procitao sam sve sto ste napisali.
Jako mi je zao sto je sve to tako.
Udruzenje estradnih umetnika i izvodjaca Srbije je htelo da pomogne toj deci i u tom smuslu ponudilo 12 poznatih pevackih imena da bi privukli sto vise posetilaca i skupilu sto vise sredstava za tu decu. Rekao sam Vam da nam ne spremate nikakvu veceru da bi svaki dinar otisao deci a ne na neku gozbu.
Kada smo saznali da se iste veceri u isto vreme na sami 50 metara organizuje druga manufestacija, smatramo da je to suludo i da neko u Rumi nije dobronamerno razmisljao.
Nasi clanovi - umetnici, smatraju da takav koncert nebi trebalo odrzati jer je greh i sramota da se na humanitarnom koncertu placaju ulaznice a na tom paralelnom programu besplatan ulaz.
Stim u vezi su se svi slizili da se odlozi ovaj humanitarni kincert na nasu zalost. 
Kako ce se u ovom slucaju osecati ta deca i njihovi roditelji mozemo predpostaviti ali znam da su svi umetnici razocarani.
Nasa konacna odluka je da se u takvim uslovima humanitarni koncert NE ODRZI.
Andrija Bajic 
Predsednik udruzenja
estradnih umetnika 
Srbije.